Satellite Eye Startside

Satellite Eye for Galathea 3

Galathea 3 Expeditionen
Dansk English
   
MENU
GOOGLE EARTH
Følg Galathea 3
på Google Earth
Følg Galathea 3 på Google Earth
 
UGENS BILLEDE
Kronborg og Øresund
Tidligere ugers billeder
 

Alger langs Sydamerika

Ugens billede: Uge 7, 2007
Stort billede / PDF

Stort billede
Alger langs Sydamerikas kyst set fra Envisat satellitten den 17, 18, 19 og 20 februar 2007.

Satellitbillederne viser algevæksten i havet. De røde og gule farver viser høje algekoncentrationer (fytoplankton). De blå og grønne farver viser lavere algekoncentrationer. Algevæksten næres af næringssalte, der presses op til havoverfladen af den kolde Humboltstrøm, der strømmer langs det meste af Sydamerikas kyst. Det viste udsnit dækker over 2000 km.

Vædderen sejlede fra Antofagasta den 13 februar og nordpå langs kysten ved Chile og Peru. Den grønne linie viser sejlruten. Den 21 februar ligger Vædderen lidt syd for Lima i Peru. Planen er at sejle videre langs kysten og derfra til Galapagos. Det er vist med den røde linie.

Teknisk information

Algekortet består af en mosaik af i alt fire satellitbilleder optaget af MERIS instrumentet på Envisat satellitten i dagene 17, 18, 19 og 20 februar 2007. Envisat tilhører det Europæiske Rumagentur, ESA. MERIS observer det tilbagereflekterede sollys i flere kanaler (bånd) og udfra disse observationer beregnes algekoncentrationen ved hjælp af en algoritme.

Mosaikken er nedtaget af Risø – DTU fra Google Earth på Satellite Eye http://galathea.oersted.dtu.dk/GE.html

Læs mere om alger set fra satellit på Satellite Eye for Galathea 3 projektet ”Fytoplankton set fra Rummet” http://galathea3.emu.dk/satelliteeye/projekter/phytoplankton/index.html

LINKS
SAMARBEJDE
Copyright Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi © 2006..2008 - Alle rettigheder reserveret