Satellite Eye Startside

Satellite Eye for Galathea 3

Galathea 3 Expeditionen
Dansk English
   
MENU
GOOGLE EARTH
Følg Galathea 3
på Google Earth
Følg Galathea 3 på Google Earth
 
UGENS BILLEDE
Kronborg og Øresund
Tidligere ugers billeder
 

Santa Cruz fra rummet

Spanish version

Ugens billede: Uge 9, 2007
Stort billede / PDF

Stort billede

Satellitbillede optaget af den franske satellit SPOT af øen Santa Cruz, Galapagos Øerne.

Billedet viser Santa Cruz i falske farver. Man ser hvide skyer over den centrale del af øen. Byen Puerto Ayora ses mod syd og lufthavnen på øen Isla Baltra ses mod nord.

Øens forskellige vegetationszoner ses som koncentriske bånd omkring øens højeste
område. De kystnære områder, der er præget af en arid vegetation, er gengivet i
forskellige nuancer af grøn og violet. Jo højere man kommer op domineres billedet af røde farver, der skyldes den mere frodige vegetation her. Det svarer til scalesia og micinia zonerne.

De opdyrkede områder ses tydeligt på de sydvendte dele af højlandet. De enkelte marker er gengivet med forskellige farver svarende til den afgrøde, der var på stedet da billedet blev optaget.

Langs kysten fremtræder mangroveskoven med en kraftig rød farve.
Stranden Bahia Tortuga sydvest for Puerto Ayora ses tydeligt med sit fine sand.

Teknisk information

Billedet er optaget 5. januar 2000 af satellitten SPOT. Der er tale om en farvekombination 142, der viser falske farver. Rød farve er tildelt den nærinfrarøde kanal, grøn farve er tildelt den melleminfrarøde kanal medens blå farve er tildelt den røde kanal. Denne farvekombination er valgt for at fremhæve den største variation i billedet. Det er på denne måde muligt skelne mellem overflader, der hver for sig har sin egen særegne spektrale signatur.

Kanal Spektrale kanaler Elektomagnetisk spektrum 1 0,78 - 0,89 µm nærinfrarød 2 0,61 - 0,68 µm rød 3 0,50 - 0,59 µm grøn 4 1,58 - 1,75 µm melleminfrarød

Billedet er fremstillet ved hjælp af billedbehandlings-programmet LEOWorks, der er produceret til undervisningsbrug som led i ESA-projektet Eduspace. Det kan gratis downloades fra: http://www.eduspace.esa.int/

Kilde: Spot Image and ESA

Satellite Eye for Galathea 3 følger Galathea 3 ekspeditionen med billeder fra ESA's ENVISAT satellit samt andre jord-observations-satelitter. Se billederne i bl.a. Google Earth sammen med undervisningsmateriale i from af projekter og øvelser. http://www.satelliteeye.dk/index.htm

Billedet er en del af serien 'Ugens billede'. For hver uge vises et aktuelt satellitbillede i relation til ekspeditionens rute.

LINKS
SAMARBEJDE
Copyright Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi © 2006..2008 - Alle rettigheder reserveret