Satellite Eye Startside

Satellite Eye for Galathea 3

Galathea 3 Expeditionen
Dansk English
   
MENU
GOOGLE EARTH
Følg Galathea 3
på Google Earth
Følg Galathea 3 på Google Earth
 
UGENS BILLEDE
Kronborg og Øresund
Tidligere ugers billeder
 

Narsarsuaq, Grønland

Ugens billede: Uge 35, 2006
Stort billede / PDF

Stort billede
Narsarsuaq set fra Landsat. Den gule pil peger mod lufthavnen.

Billedet indgår i Satellite Eye for Galathea 3 projektet, hvor man bl.a. kan hente satellitbilleder med undervisningsforløb fra de havne, som Galathea 3 ekspeditionen besøger.

Hvad kan man se ?

Narsarsuaq er den internationale lufthavn i det sydlige Grønland. Den blev anlagt af amerikanerne under den 2. verdenskrig, og siden 1959 har den tjent som civil lufthavn. Der bor kun nogle få hundrede mennesker i forbindelse med lufthavnen.

En del mennesker lever af fårehold, og de udstrakte græsarealer er om sommeren en god ressource. Erik den Røde slog sig ned i området i 985, og netop dette område forklarer, hvorfor han valgte at kalde det nye land for Grønland.

Der en farvekombination bestående af bånd 5, 4 og 3 placeret henholdsvis i det røde, grønne og blå billedplan. Det er nemt at se, hvor vegetationen er i vækst (de grønne områder), hvor der er bar jord eller klippe (brunlige og rødlige farver) samt is og sne (forskellige blå farvenuancer).

Billedet giver et godt overblik over området, der omfatter indlandsisen, bræer, store dalsystemer og fjorde.

Teknisk information:

En Landsat ETM scene fra den 4. august 2000. Landsat-satellitten kredser omkring jorden i ca. 700 km højde. Dens data er fremragende til at få overblik over større områder. Dens opløsning er 30 m.

Dette billede er den samme type billede, som man finder i Google Earth, men det her viste indeholder mere information, fordi vi har flere spektrale bånd repræsenteret i billedet.

LINKS
SAMARBEJDE
Copyright Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi © 2006..2008 - Alle rettigheder reserveret