Satellite Eye Startside

Satellite Eye for Galathea 3

Galathea 3 Expeditionen
Dansk English
   
MENU
GOOGLE EARTH
Følg Galathea 3
på Google Earth
Følg Galathea 3 på Google Earth
 
UGENS BILLEDE
Kronborg og Øresund
Tidligere ugers billeder
 

Tikopia, Salomon øerne

Ugens billede: Uge 51, 2006
Stort billede / PDF
Se også: Bellona, Salomon øerne

Stort billede
Tikopia d. 10. juli 2006.

Tikopia er den sydligste ø i øgruppen Salomon øerne. Øen har en udstrækning på ca. 4 km og dets højeste punkt er 381 meter over havet. Billedet viser tydeligt at det drejer sig om resterne af en vulkan med et krater, der har forbindelse til havet. De ca. 1.200 indbyggere bor i forskellige landsbyer, som ses som hvide områder på satellitbilledet. Opdyrkede områder i form af bl.a. havebrug findes spredt over øen og kan være svære at lokalisere på billedet.

Tikopia blev i december 2002 ramt af den tropiske orkan Zoe, der rettede betydelige skader på vegetationen og landsbyerne. Meget overraskende overlevede alle på trods af de meget omfattende ødelæggelser.

Teknisk information:

Billedet er fra 10. Juli 2006. Quickbird satellitten har en rumlig opløsning på 2.4 m * 2.4 m i rød, grøn, blå og nær-infrarøde kanaler og en rumlig opløsning på 0.6 m * 0.6 m i panchromatisk (sort/hvid). Her er valgt en kombination af kanaler og farver der resulterer i et billeder, der viser de naturlige farver.

Satellitbilledet er stillet til rådighed for det landbaserede projekt ’Climate, livelihoods and production in the SW-Pacific’, CLIP, Geografisk Institut, Københavns Universitet. CLIP undersøger tre øer, Bellona, Ontong Java og Tikopia, for at få en samlet forståelse af ø-samfundenes overlevelses-muligheder i en ’moderne verden’.

LINKS
SAMARBEJDE
Copyright Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi © 2006..2008 - Alle rettigheder reserveret